Party Den Bosch
Salsa dansen, salsa show
LatinJoy Dance company
Dansschool Rosmalen, Den Bosch, Veghel en omgeving
Salsa, Bachata & Kizomba madness
De Ster, Nieuwkuijk

LA-Style:
Los Angeles Style is één van de salsadansstijlen waar LatinJoy les in geeft. Dit is de meest voorkomende stijl waarin, zeker in Nederland, les wordt gegeven.
Het typerende van de muziek binnen de Salsa is dat het een vierkwartsmaat heeft. Bij de LA-Style, ook wel “Salsa on 1” genoemd, beweeg je op de eerste 3 tellen van de muziek en op tel 5, 6, 7. De 4e en de 8e tel zijn rustmomenten.
De heer stapt op tel 1 met links naar voren en op tel 5 met rechts naar achter. Voor de dames is dit uiteraard andersom, anders zouden we tegen elkaar aanbotsen.

NY-Style:
Een andere salsastijl is de New York Style. Ook wel “Salsa on 2” of “Mambo on 2” genoemd. Hierbij dansen de salsadansers op de 2e tel in de muziek. Salsamuziek is ontstaan uit verschillende soorten muziek- en dansstijlen. Zoals bij “Mambo on 2” het accent op de 2e tel. De heren stappen dan ook naar achteren met links op tel 1 en de dames op tel 1 naar voren met rechts.

De NY-Style is een zeer gracieuze manier van dansen, waarbij het dansen ín de muziek centraal staat, in vergelijking met de LA-Style die zich meer kenmerkt door de hardere beat en agressieve manier van dansen, doordat er óp de muziek word gedanst.
Door de flow die je krijgt in de Mambo, heb je meer tijd om mooie, gracieuze en sensuele bewegingen te maken.

Merengue:
De merengue is een zeer populaire Latijns-Amerikaanse dans afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De merengue geeft vele mensen een vakantiegevoel, omdat de muziek zeer levendig en opzwepend is. De passen zijn relatief eenvoudig en het ritme is door zijn duidelijke tweekwartsmaat goed te volgen.