docent Marlon van Honk

Marlon is geboren in ’s-Hertogenbosch. Daarna verhuisde ze met haar ouders naar Zaltbommel, waar ze zo’n 20 jaar heeft gewoond.

Net als vele andere meisjes ging ze al op jonge leeftijd op turnles. Turnen werd haar leven, na vele trainingen, wedstrijden en voorstellingen met de vereniging, moest ze op haar 14e stoppen met deze passie vanwege een schouderblessure.

Na een jaarlang revalideren besloot ze niet meer te beginnen met turnen, maar dook ze de sportschool in, waar ze onder andere veel in aerobicszaal te vinden was. Om diverse redenen werd zij gevraagd om deze lessen over te nemen als docente.

In 2004 ging Marlon naar Curaçao om daar een maand op OK te werken en op het strand kwam ze voor het eerst in aanraking met de tropische klanken van Salsa, Merengue, Bachata, Reggaeton etc.

Waarna ze in 2005 door een vriendin werd gevraagd mee te gaan naar salsales. Ondanks dat deze vriendin stopte na één cursus, was Marlon verslaafd aan dansen en dacht ze er geen moment aan te stoppen met salsadansen. Een toenmalige vriend vroeg haar een workshop voor zijn collega’s te assisteren, en zo volgde er meerdere workshops.

Na een paar jaar meer in de salsawereld te hebben doorgebracht dan thuis, is er een rustige periode geweest qua dansen. Maar in 2010 kwam daar verandering. Ze leerde Clyde kennen en hij vroeg haar of hij haar mocht bellen om workshops mee te geven en eventueel een les in te vallen als assistente. In eerste instantie was ze wat terughoudend vanwege haar drukke baan, maar ze zwicht voor de manier van lesgeven van “mister LatinJoy, Clyde” en het plezier wat ze heeft tijdens de lessen. Inmiddels heeft ze de beide delen van de docentenopleiding van SalsaVentura gevolgd en haar certificaten hiervoor mogen halen.