Dansles Salsa bachata

Salsa dansen

Bij LatinJoy Dance Company ben je welkom om salsa les te komen volgen op één van onze locaties met óf zonder partner. Wij geven salsa les op verschillende niveaus van beginnersniveau tot advanced niveau, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Wil je graag een gratis proefles volgen? Meld je dan hier aan voor een gratis proefles.


Salsa Les Tilburg Rosmalen Vorstenbosch Den Bosch

Dansniveaus 

Afhankelijk van jouw danservaring geven wij salsales op verschillende niveaus. Mocht je als gevorderde twijfelen welk niveau het beste bij jouw danservaring past, dan bespreken wij dit graag persoonlijk met je. 

Salsa Beginners

Als beginner starten we met de fundamentele basispassen van de salsa en merengue. De Dans: ‘merengue’ leer je ook bij ons, zodat je leert om je gewicht, gecontroleerd toe te passen in de basis van de salsa.  

Salsa Niveau 2

Bij salsa niveau 2 beheers je de basispassen en combinaties van salsa niveau 1. We werken meer aan je timing, beheersing van de maat en het correct uitvoeren van de passen en combinaties. Ook gaan we aan de slag met het toepassen van meer technieken en variaties.

Salsa Niveau 3

Het dansen wordt steeds leuker en leuker!

Je bent goed op weg en bij dit niveau leer je nieuwe technieken en variaties. De combinaties van niveau 1 en 2 zul je herkennen, maar dan in een nieuw jasje met méér uitdaging. We geven ook meer aandacht aan shines en ladystyling. 

Op een speelse wijze worden jouw vaardigheden ontwikkeld, wat resulteert in meer vrijheid en plezier in je dansen op de dansvloer. 

Intermediate 1,2 en 3

Bij intermediate 1,2 en 3 (semi-gevorderden) gaan wij er vanuit dat je de LA-style volledig beheerst. Je leert om alle combinaties en figuren in salsastijl vloeiend uit te voeren. De combinaties gaan nóg een stapje omhoog en je wordt volledig klaargestoomd voor de gevorderden niveaus. 

Impressie video Salsa

Dansstijlen

Tijdens de salsa les komen er verschillen dansstijlen aan bod. Salsa betekent letterlijk vertaald vanuit het Spaans: ‘saus’. Salsa is dan ook een verzamelnaam voor vele verschillende danssoorten en ritmes van Cubaanse oorsprong. Tegenwoordig is salsa een dans die alle culturen bij elkaar brengt! 

Bij LatinJoy Dance Company geven wij voornamelijk les in de meest voorkomende salsa dansstijl in Nederland en dat is de LA Style, ook wel Salsa On1 genoemd. Daarnaast dansen wij ook vaak de Merengue. De passen van de merengue zijn relatief eenvoudig en het ritme is door zijn duidelijke tweekwartsmaat goed te volgen. Voor de beginnende salsadanser is de merengue dan ook een leuke start om de salsadans onder die knie te krijgen. 

Clyde Prika - Salsa les