Bachata

Romantische dans

Bachata is een populaire dans uit het Dominicaanse Republiek en is over het algemeen een rustigere dans dan Salsa. 

Deze romantische dans wordt gedanst samen met een partner. De dansstijl varieert tussen de snelle bachata (Dominican stijl) en de romantische bachata die anno 2022, vele stijlen kent.

Bij de snelle bachata dans wordt de open houding vaak afgewisseld met de gesloten danshouding. Tijdens het dansen houd je de handen van je danspartner vast. Bij de romantisch danshouding dans je dichter bij elkaar en heb je tijdens het dansen meer fysiek contact met je danspartner. LatinJoy wisselt deze twee dansstijlen af tijdens de bachata danslessen.

Impressie Bachata 

Verschillende dansniveau’s

Onze bachatalessen geven wij op verschillende niveaus. Bij LatinJoy ben je dus welkom mét & zonder ervaring. Op basis van het aantal aanmeldingen per niveau delen wij onze lessen in.

Als beginner leren wij je de basispassen en een aantal combinaties die je samen met jouw danspartner kunt uitvoeren. Naarmate de ervaring meer wordt, wordt het niveau van de les ook steeds hoger. Je krijgt dan passen en combinaties geleerd die steeds uitdagender worden. 

Bachata Arena Evenementen

LatinJoy Dance Company organiseert ongeveer 4 x per jaar een eigen evenement genaamd ‘Bachata Arena’ (voorheen was de naam: ‘Salsa, Bachata & Kizomba Madness!’). Op het feest is iedereen welkom en kun je in praktijk brengen wat je tijdens de lessen hebt geleerd. 

Salsa feest met Brabantse gezelligheid

Tijdens onze feesten zijn de beste DJ’s aanwezig. Daarnaast worden er ook verschillende workshops & bootcamps gegeven én kun je genieten van shows gegeven door Nationale en Internationale dansers. Op het feest is iedere editie catering aanwezig en worden er foto’s gemaakt door een professionele fotograaf.