Clyde Prika

Mijn naam is Clyde Prika; oprichter, eigenaar en docent van LatinJoy Dance Company. Ik ben geboren in het zonnige Suriname en ik woon sinds 1996 in Nederland. Ik ben de trotse vader van 3 kids.

Vroeger was het mijn droom om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen maar die werd later vervangen voor een andere droom.
 In 2004 heb ik meegedaan met een salsa-workshop en mijn nieuwe passie was gevonden: Salsa!
Met dansen voelde ik mij volledig vrij zonder zorgen. Na een lange werkdag was dit een welkome ontspanning en uitlaatklep
.
Naast het dansen waren sporten en groepslessen, zoals steps en aerobics, een grote hobby
.Ik wilde hiermee verder en ik heb de opleiding AALO Allround, AALO Step-Master en AALO Aerobic Master gevolgd en met succes afgerond.

Hierna ben ik een andere droom achterna gegaan. Ik wilde graag mijn eigen visie en energie kwijt en heb mijn eigen dansschool opgericht met als prachtig resultaat: LatinJoy Dance Company. Dé plek waar mijn hobby mijn werk werd. Hier staan mijn liefde en enthousiasme voor dans en sport centraal. Iedere dag geniet ik nog van het geven van de lessen. 
 
Overdag ben ik een drukke papa. Lesgeven betekent voor mij daarom ook tot rust komen en tegelijkertijd geeft het mij heel veel energie.

Ik vind persoonlijke aandacht voor de cursisten en een leuke ontspannen relaxte en ongedwongen warme sfeer heel belangrijk. Iedereen moet zich bij Latin Joy veilig en welkom voelen. 

Daarom wil ik ook zo snel mogelijk iedereen persoonlijk en bij naam leren kennen.
 
Lesgeven en dansen betekent ook plezier bij LatinJoy DC. Lachen, gieren, brullen en een geintje moet kunnen. Het is tenslotte ontspanning voor velen en fouten mogen gemaakt worden. Daarnaast leg ik tijdens de lessende nadruk op een goede basis en techniek

Om dan te zien hoe cursisten binnen korte tijd enorme vooruitgang boeken en nog hongeriger worden, is het allermooiste compliment.
.
Met LatinJoy Dance Company, één van de leukste en gezelligste dansscholen van Rosmalen, Den Bosch en omgeving, verzorg ik sinds 2009 professionele dans en sportlessen; Salsa, Bachata, Kizomba en Zumba lessen

Om de officiële Zumba fitness lessen te mogen geven, ben ik sinds 2010 ZIN Member en daarmee een geregistreerd Zumba docent.
.
Bij Latin Joy kun je ook terecht voor:
* Privélessen
* Openingsdansen
*Salsa feest- en dansavonden
* Salsa workshops voor bedrijven en particuliere
* Salsa shows / demonstratie

Omdat ik meer dan alleen danslessen wil aanbieden aan de cursisten, organiseer ik ongeveer een keer in de maand onze maandelijkse social genaamd, ‘’LatinJoy Social Night’’.

Een laagdrempelige dansavond voor cursisten en niet cursisten.
 De nadruk ligt op een gezellige dansavond in een ongedwongen sfeer, waarbij iedereen met iedereen danst.

Met lesgeven wil ik mijn liefde en gedrevenheid voor dans- en sport met een zo groot mogelijk publiek delen. Door mijn enthousiasme hoop ik zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een proefles!

Marlon 

Hi, mijn naam is Marlon van Honk en ik ben geboren in ‘s-Hertogenbosch. Als klein meisje lag mijn passie bij turnen en deed ik mee aan wedstrijden en voorstellingen. Helaas door een schouderblessure ben ik gestopt met turnen, maar kwam ik na een lange revalidatie wel in aanraking met aerobics. 

Uiteindelijk mocht ik zelfs aerobics lessen overnemen als docente. In 2004 kwam ik in Curaçao, tijdens mijn tijdelijke werkzaamheden op de OK, voor het eerst in aanraking met Salsa, Merengue, Bachata, Reggaeton. etc. 

Ik startte samen met mijn vriendin met het volgen van salsalessen. Uiteindelijk werd ik ook steeds vaker gevraagd om als assistente te helpen bij workshops. In 2010 leerde ik Clyde kennen en nu val ik af en toe in als assistente tijdens de lessen.

Inmiddels ben ik ook in het bezit van mijn certificaat voor de docentenopleiding SalsaVentura.

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik woon samen met mijn partner en dochter in Vught.
Het heeft een lange tijd geduurd voordat ik de stap durfde te nemen om naar een proefles salsa te gaan zonder danspartner. Maar wat ben ik blij dat ik deze stap toch heb genomen!
Na een half jaar Cubaanse salsa te hebben gedanst, ben ik nieuwsgierig geworden naar kizomba.

Zo ben ik in 2015 bij Latin Joy terecht gekomen. Het duurde niet heel lang voordat ik ook naar de salsa LA en bachata lessen van LatinJoy ging 😉
Mijn favoriet is toch wel echt kizomba. Tijdens het dansen kan ik echt even alles vergeten, op gaan in de dans en genieten van de muziek.

Na vele danskilometers, door lessen te volgen, in te vallen als “Wendel” (als man) en naar dansfeesten te gaan, heeft Clyde mij gevraagd hem te assisteren bij de lessen. Wat was het spannend om voor een groep te staan en een voorbeeld te zijn.
Clyde heeft me veel geleerd en geholpen en nu geef ik met heel veel liefde en plezier samen met Clyde les.
Ik vind het belangrijk dat je tijdens de lessen jezelf mag en kan zijn, je mag fouten maken en vragen stellen!

Ik vind het erg leuk om mijn passie voor dansen te delen, nieuwe mensen te ontmoeten en alle vooruitgang te zien tijdens het seizoen.

Ik hoop je dan ook binnenkort te zien op de dansvloer!

Britt

Mijn naam is Britt Thomassen en ik ben 30 jaar.
Ik dans nu ongeveer 5 jaar salsa. Dit is mijn passie en hobby tegelijk.
Samen met een vriendin ben ik begonnen in Den Bosch, zonder danspartner.
Ik wisselde tijdens de lessen van danspartners. In het begin was dit spannend, maar wel erg leerzaam.
Sinds 2 jaar dans ik bij LatinJoy. Een dansschool waar je jezelf mag zijn en waar iedereen zichzelf welkom mag voelen.
Bij Latin Joy wordt gekeken naar je mogelijkheden en wij helpen je steeds beter worden in het dansen. Iedereen mag dit dan ook op zijn of haar eigen tempo doen. Als je bij LatinJoy danst dan heb je er simpelweg een nieuwe familie bij. Een positieve sfeer bij LatinJoy is vanzelfsprekend en er is geen gebrek aan respect.

Ik volg zelf lessen bij Clyde op donderdagavond ‘Salsa Advanced’.
Sinds kort geef ik les aan de salsa beginners op donderdagavond. Dit bevalt mij erg goed, beter dan verwacht.
Het is leuk om te zien hoe de beginners verlegen en onwetend binnenkomen.
Al dansend krijgen ze een lach op hun gezicht en komen ze tot het besef dat iedereen kan dansen. De dansers zijn leergierig en wij helpen je dan ook graag om steeds beter te worden. En het allerbelangrijkste is dat ze plezier hebben in het dansen. 

Als ik dans dan voel ik mijzelf vrij.
Vrij van gedachten, vrij van werk, vrij van alles wat ‘moet’. We worden af en toe zo geleefd door alles wat moet.
Tijdens het dansen ben ik letterlijk uit mijn hoofd en in mijn lichaam. Als ik salsamuziek hoor dan lukt het niet om stil te blijven staan. Ik garandeer je dat je je heupen wil bewegen. Ik vergeet de tijd, ik kan écht even in het moment zijn en genieten!
Kortom: Don’t breathe to survive, dance and feel alive. 

Cecile

Mijn naam is Cecile. Ik woon samen met mijn 2 kinderen in Rosmalen. Inmiddels dans ik al een tijdje bij LatinJoy en volg ik op donderdag de salsa advanced les.

Ik vind het fijn om steeds te blijven leren en uitgedaagd te blijven.
En nog belangrijker, de enorme lol die we hebben.
De drempel was destijds hoog om me alleen aan te melden maar het was de beste beslissing ooit. Ik was binnen no-time verslaafd. Dat heerlijke gevoel vind ik moeilijk te omschrijven.

Sommige mensen mediteren… als ik dans dan is mijn hoofd leeg en ben ik alleen maar aan het genieten. (Zou dat een soort van runnershigh zijn die hardlopers hebben?)

Ik gun iedereen dat heerlijke gevoel. Daarom vind ik het ook zo leuk om cursisten bij de lessen te helpen. Ik hou er niet van om in de spotlights te staan maar mensen 1 op 1 helpen en zien dat ze daardoor beter worden… dat maakt me happy. 

Ik vind het erg belangrijk dat iedereen zich echt welkom en thuis voelt, ook bij de socials.

Daar kan je me bij de kassa tegenkomen. En als het éven kan ook op de dansvloer! Het is altijd supergezellig en ik wil het voor geen goud missen! Geen ander feest kan hiertegen op (dat hoor ik gelukkig ook van veel bezoekers terug)

Dansen is meer dan techniek en een figuur. Het is een avondje uit bij een fijne, gekozen familie. En vaak is het ook té gezellig met naborrelen en té laat naar huis hahhahaha. 

Dus kom zoals je bent. Opgedirkt, in jeans… met sneakers of dansschoenen… beginner of gevorderd… je bent welkom!

(En die dansschoenen die komen wel. Maar laat je tegen die tijd goed adviseren)